Fiat Uno nie zapala

Kategoria: alt.pl.misc.samochody.fiat

Wersja archiwalna tematu "Fiat Uno nie zapala" z grupy alt.pl.misc.samochody.fiat



Grz
17 Kwi 2005, 13:55
Witam,
Mam Uno 1.0 1997r. benzyna. Monowtrysk Bosch.
Od pewnego czasu mam problem z odpaleniem.
Gdy silnik jest zimny to jest ok. Gdy sie troche nagrzeje to na
wolnych obrotach gasnie i nie ZAPALA!!! Musze odczekac kilkanascie
minut, aby zapalil. Jest to bardzo stresujace, szczegolnie na
skrzyzowaniu.

Wymienilem swiece, zresetowalem elektronike. NIE POMOGLO!

Czy ktos ma jakies rozwiazanie?

[konio]
17 Kwi 2005, 14:25
bendix !

wraz ze wzrostem temperatury rośnie opór przewodów i spadek napięcia jest
zbyt duzy na przewodzie

Krzysztof Madziar
17 Kwi 2005, 16:16

wraz ze wzrostem temperatury rośnie opór przewodów i spadek napięcia jest
zbyt duzy na przewodzie


Nie ta skala zjawiska - tak mi się wydaje.

Pozdrawiam

Krzysiek

bozoni
18 Kwi 2005, 04:02

Mam Uno 1.0 1997r. benzyna. Monowtrysk Bosch.
Od pewnego czasu mam problem z odpaleniem.
Gdy silnik jest zimny to jest ok. Gdy sie troche nagrzeje to na
wolnych obrotach gasnie i nie ZAPALA!!! Musze odczekac kilkanascie
minut, aby zapalil. Jest to bardzo stresujace, szczegolnie na
skrzyzowaniu.


Raz miałem podobne objawy przy uszkodzonym module zapłonowym (taki
radiatorek na aparacie zapłonowym).
Próbowałeś go odpalać z delikatnie wciśniętym gazem? Jeśli to moduł to nie
powinno pomóc.

bozoni

Grz
19 Kwi 2005, 01:10
Bendix


Bendiks zosta? sprawdzony - jest sprawny.

Raz mia?em podobne objawy przy uszkodzonym module zap?onowym (taki
radiatorek na aparacie zap?onowym).
Próbowa?e? go odpala? z delikatnie wci?ni?tym gazem? Je?li to modu? to nie
powinno pomóc.


W zasadzie na wcisnietym gazie tez nie zapala.

m
19 Kwi 2005, 02:04
Mam to samo - od nowości.
Jeszcze zaden serwis nic mi na to nie poradził.
przez dwa lata gwarancji ASO rozkładało ręce, a teraz jak nie pali to ide na
nogach.
Wracam po 30 min i pali od ręki, czary-mary, a mnie krew zalewa i co ???
Krzysztof Bąk
19 Kwi 2005, 16:03
| Mam Uno 1.0 1997r. benzyna. Monowtrysk Bosch.
| Od pewnego czasu mam problem z odpaleniem.
| Gdy silnik jest zimny to jest ok. Gdy sie troche nagrzeje to na
| wolnych obrotach gasnie i nie ZAPALA!!! Musze odczekac kilkanascie
| minut, aby zapalil. Jest to bardzo stresujace, szczegolnie na
| skrzyzowaniu.

Raz miałem podobne objawy przy uszkodzonym module zapłonowym (taki
radiatorek na aparacie zapłonowym).
Próbowałeś go odpalać z delikatnie wciśniętym gazem? Jeśli to moduł to nie
powinno pomóc.


Potwierdzam - w moim uniaku miałem identyczne objawy, pomogła wymiana tego
modułu od zapłonu.
Mam taki jeden na zbyciu, używany ale sprawny.

pozdrawiam
kb
Marea JTD



Podobne tematy:
Peugeot Partner 1.9D, 1999r, problem z zapalaniem na mrozie.
Fiat 126p Czerwony zadbany Ostatni rocznik produkcji 2000r.
Aleksander Sowa Fiat 126p. Sportowe modyfikacje i tuning mal
Atlas -> Fiat Bravo 1.6 16v
Szukam pracy - Fiat Tychy (DOBRZE ZAPŁACĘ)
Szukam pracy - Fiat Tychy (DOBRZE ZAPŁACĘ)
[Sprzedam] Lampy tył fiat punto II 3d przed fl