Brak mocy :-(

Kategoria: alt.pl.misc.samochody.seat

Wersja archiwalna tematu "Brak mocy :-(" z grupy alt.pl.misc.samochody.seat



Grzegorz
2 Paź 2006, 12:53
Mam cordobe/ibize vario 1,9 TDI z 2000 r.  Brak w niej mocy !!!! :-(  Czy
ktosmi może pomóc ?????
A wieć :
silnik nie rozkręca się tak jak trzeba . Na luzie kręci się do 4 tys obrotów
chyba że się poczeka to do 4,5 tyś obrotów
 Silnik nie ma wogóle przyspieszenia, nawet na pierwszym biegu .
Na stacji podłaczli kompa nic on ciekawegonie pokazał. Gośc zmienił
przepływomierz i żadnej różnicy .
patrzyłem turbine z zewnątrz sucha . Nie cieknie Nie słychac jej Samochód
pali od razu niezależnie czy zimny czy ciepły
żadnych stuków ,
Nie wiem od czego zacząc może to wina układu zasilania  Moze filkt paliwa
zapchany ale nie wiem czy takie rzczy są  mozliwe
Prosze o rade  Pomocy :-(
Rafał
2 Paź 2006, 17:53

Mam cordobe/ibize vario 1,9 TDI z 2000 r.  Brak w niej mocy !!!! :-(  Czy
ktosmi może pomóc ?????
A wieć :
silnik nie rozkręca się tak jak trzeba . Na luzie kręci się do 4 tys
obrotów chyba że się poczeka to do 4,5 tyś obrotów
Silnik nie ma wogóle przyspieszenia, nawet na pierwszym biegu .
Na stacji podłaczli kompa nic on ciekawegonie pokazał. Gośc zmienił
przepływomierz i żadnej różnicy .
patrzyłem turbine z zewnątrz sucha . Nie cieknie Nie słychac jej Samochód
pali od razu niezależnie czy zimny czy ciepły
żadnych stuków ,
Nie wiem od czego zacząc może to wina układu zasilania  Moze filkt paliwa
zapchany ale nie wiem czy takie rzczy są  mozliwe
Prosze o rade  Pomocy :-(


Sprawdź czy układ od turbo masz szczelny. Ostatnio miałem z kumplem ten sam
problem ale przy VW Sharanie i okazało sie ze to była wina przetartego
wężyka. Komputer oczywiście nic nie pokazał.

marcinu
3 Paź 2006, 10:13

Mam cordobe/ibize vario 1,9 TDI z 2000 r.  Brak w niej mocy !!!! :-(  Czy
ktosmi może pomóc ?????


Witaj
A jak to sie stało?? Był to proces stopniowy czy tez stało to się nagle??
Skąd jesteś?? Jeśli z Wawki to może podeśle cie do kumpla który ma troche
pojęcia.

Grzegorz
4 Paź 2006, 12:47
Nie wiem jaki do tego doszło .
Ojczulek przyjechał  i mówi że coś z tym samochodem nie tak
 Bełem u mechaniora coś pogrzebała w turbinie  pokasował błędy w kompie  i
odzyskało częśc mocy  ale to nie to co powinno być  sparwdze jescze te
przewody do turba jak mi radzono
A tak po z atym to jestem, z Wałbrzycha wiec do W-wy mam troche daleko :-(
 ale dzieki za chęci i pomoc :-)
Grzegorz
5 Paź 2006, 13:38
Dzieki za rade  znalazłem przyczyne  . Tak jak mi radziłeś sprawdziłem układ
szczelności . Był mały węzyk odłączony  który dochodził do czujnika przy
kolektorze  Nie było jego widac z uwagi na plastikowe obudowy . Teraz śmiga
. Zrywa przyczepność Można szaleć :-)
:-)
:-)
:-)
 dzieki za raze a ja juz się bałem o turbo i liczyłem koszta :-)
marcinu
5 Paź 2006, 15:48

Dzieki za rade  znalazłem przyczyne  . Tak jak mi radziłeś sprawdziłem
układ
szczelności . Był mały węzyk odłączony  który dochodził do czujnika przy
kolektorze  Nie było jego widac z uwagi na plastikowe obudowy . Teraz
śmiga
. Zrywa przyczepność Można szaleć :-)
:-)
:-)
:-)
 dzieki za raze a ja juz się bałem o turbo i liczyłem koszta :-)


No i dobrze, szerokiej drogi!!:)) TDI rulez!!:)))



Podobne tematy:
Brak artykułów na portalu.
Brak Regulaminu !!!!
słaby podczas jazdy bez mocy
Brak pomysłu na imię?
Brak ETpro guid
Brak graczy na serwerze!
Pobór mocy monitorów LCD?